Miquel Crespo "Forna" és crític i escriptor de cinema. Té un destacat arxiu personal de publicacions i material gràfic relacionat amb la cinematografia. Des del 1987 publica setmanalment crítiques de cine al periòdic Canfali Marina Alta.

   És membre de l'Institut d'Estudis de la Marina Alta i autor, junt amb Vicent Balaguer del treball "Breu Història del cinema a Dénia", presentat en el III Congres d'Estudis de la Marina Alta. És, també, membre fundador del Cine Club Pessic i el 2005 va ser nomenat Soci d'Honor de la Federació Catalana de Cineclubs.

   Ha participat en les expocisions col•lectives "De Cine" (Teulada 2004) i "El que el cinema ens va deixar" (Dénia 2006). Es també coautor amb Antoni Reig del llibre "Dénia, ciutat de cine" (2004) i de la recopilación "La Rosaleda dia a dia" dipositada en l'Arxiu Municipal de Dénia.

   Miquel Forna i Antoni Reig han escrit nombrosos articles sobre cine en diverses revistes d'entitats cíviques locals. L'any 2008 van ser els impulsors i comissaris de l'expocisió "La Dénia del Capitán Jones". Els anys 2009 i 2010 van impartir el curs "Cine i Teatre" en els cursos per adults de la UNED de Dénia. Han assessorat l'edició de la col•lecció de vídeos "Imatges de Dénia" (1993-1996) i del documental "Hollywood, capital Dénia" (2010). Són autors d'una invistigació sobre els espectacles de Dénia de començaments de segle XX i de la trajectòria artística de la cupletista deniera Teresita Pastor per a la revista Aguaits (2011) de l'Institut d'Estudis Comarcals de la Marina Alta. També han dissenyat una ruta pels llocs de la ciutat on han tingut algún motiu cinematografic amb el títol de "Ruta de la Dénia del Cine" (2012).

   Contacte:  miquelforna@yahoo.es